SİBER VATAN PROGRAMI SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR!

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmek ve istihdam olanakları sağlamak amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Zafer Kalkınma Ajansı iş birliği ile Siber Vatan Programı Kapsamında Siber Güvenlik Eğitimi başlıyor.

Programa başvurular 10 Ekim-17 Ekim 2023 tarihleri arasında alınmış, MCBÜ’nün farklı ilçelerindeki okul ve bölümlerden 170 öğrencimiz bu eğitimi almak için kayıt yapmıştır. 23 Ekim 2023 saat 18:00’da yapılan Capture the Flag yarışmasına kayıt yapan öğrenciler katılmış ve başarılı olan ilk 45 öğrenci siber vatan programı siber güvenlik eğitimini almaya hak kazanmıştır.

Eğitimlerin ilki 7-13 Kasım 2023 tarihlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun okuma salonunda 09:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. İkinci eğitim ise aralık ayında ilk eğitimden bir ay sonra yapılacaktır.

Eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrenciler sertifika alma hakkı kazanacak ve sektörün öncü firmaları ile buluşma ve tanışma fırsatı yakalayacaktır.